آیا آمریکا از ابزار آلات جنگی ما می ترسد ؟


تفکر، همه چیز انسان را می سازد . محکمات تفکر به انسان میگوید چطور بپوش و چطور زندگی کن  و حتی چطور دینداری کن . تفکر میگوید از چه چیزی اجتناب کن و به استقبال چه چیزی برو ! چه چیزی درست است و چه چیزی غلط است . حتی نحوه «دفاع از خود» در مکاتب فکری تغییر میکند . انسان امروز برای دفاع از خودش دست به هرکاری می زند ولی آیا ما مسلمانان که در تکنولوژی به شدت از آنها عقب افتاده تر هستیم میتوانیم با قواعد آنان عمل کنیم ؟ و آیا این نحوه عمل اصلا جایز است ؟

مشهور زمانه این است که یک کشور برای عدم تجاوز به خاکش باید «بازدارندگی» داشته باشد. این بازدارندگی حاصل نمی شود مگر با سلاح و ابزار آلات جنگی . کشورهایی که مقید به هیچ آدابی نیستند سلاح کشتار جمعی و اتمی را نیز با افتخار به عنوان عامل بازدارنده در اختیار می گیرند و کشورهای دیگر با قید عدم استفاده از این نوع سلاح ها ، در باقی رشته های ماراتن تولید و خرید سلاح ، شرکت میکنند . مسئولان جمهوری اسلامی سالهاست که در رجزهایی که برای دشمن می خوانند توان دفاعی ما را به رخ میکشند و حمله نکردن دشمن به ایران را ناشی از ترسش نسبت به تبعات جنگ میدانند . این که آمریکا از ما می ترسد شاید قابل رد نباشد ولی چرا می ترسد ؟ میخواهیم علت حمله نکردن آمریکا را در فضایی خلا بررسی کنیم .

در چنین فضایی آمریکا در چنین باتلاقی به لحاظ اقتصادی قرار ندارد . در اوج اقتدار اقتصادی ، نظامی و حتی محبوبیت جهانی است . چنین وضعیتی را آمریکا در سالهای قبل از سال 2000 داشت . به نظر شما چرا چنین حمله ای انجام نشد ؟ نگارنده عقیده دارد  اگر وضعیت اقتصادی و محبوبیت آمریکا ، باز هم برگردد ، این حمله صورت نمی گیرد. چرا ؟

گفت و گو با یک رزمنده دوران جنگ که هم اکنون نیز عضو فعال بسیج است من را به این نتیجه رسانده که اگر آمریکا مشکلات داخلی اش را حل کند هیچ مشکلی برای حمله به ایران و فتح ایران نخواهد داشت . اما موضوعی که این حمله را برای آمریکا سخت میکند ، «غیر قابل پیش بینی بودن» مردم ایران است .

شرایط اجتماعی ایران بر هیچ مدل علوم اجتماعی منطبق نیست. در واقع نمی توان حدس زد مردم ایران در وقایع و پیچ های تاریخ چگونه عمل خواهند کرد . این غیر قابل پیش بینی بودن هم در اقدامات غلط مردم ، هم در اقدامات درست شان تبلور داشته است . از طرفی نهاد های نظامی ما نیز گرچه در سالهای بعد از جنگ به سمت مدرنیزاسیون و کلاسیک شدن رفتند ولی به دلیل اینکه فرهنگشان از فرهنگ مردم منقطع نیست ، خصوصیت غیر قابل پیش بینی بودن را نیز از مردم به ارث برده اند . فرض کنید آمریکا بخواهد به ایران حمله کند . شرایط فتح ایران کاملا مهیاست و ابزارآلات و تجهیزات موشکی ایران گرچه باعث افتخار است ولی با یک نگاه مادی ، اصلا کفاف حمله آمریکا را نخواهد داد . در مورد حمله آمریکا باید توجه داشت که او با تمام قوا خواهد آمد . این بدین معنی است که حتی قدرت هایی که شاید در جنگ های پیشین استفاده نکرده استفاده کند . تسلط آمریکا بر خطوط مخابراتی جهانی ، تسلط آمریکا بر سیستم ناوبری(GPS ) که فقط روسیه با سیستم ناوبری اش (GLONASS) یارای مقابله با آن را دارد و همچنین عدم تقید آمریکا به عدم استفاده از سلاح های کشتار جمعی از شیمیایی تا هسته ای ، تقریبا فتح ایران را برایش ساده و سهل می کند . به جرات می توان گفت در یک تحلیل مادی فتح ایران ساده است و کاملا امکان پذیر ! اما چرا آمریکا که نگاهش صرفا مادی است به اقدام نظامی علیه ایران اراده نمی کند ؟

در واقع اگر بخواهیم فتح ایران توسط آمریکا را غیر ممکن بدانیم مسئله را باید در پازل « امید و توکل به خدا و نصر او » تحلیل کنیم . امیدمان برای جلوگیری از فتح ایران هم باید به اقداماتی نظیر فتح فاو توسط بسیجی های مخلص خمینی در جنگ هشت ساله باشد. کارهایی که فتح ایران را توسط امریکا سخت میکند عموما کارهایی است که یک تحلیل گر نظامی به آنها «کله خر بازی » نام میدهد . آتش زدن قایق ها ، فتح فاو از طریق حمله زیر آبی ، باز کردن معبر مین توسط پاهای عزیز و گرامی ، چیز هایی نیست که بتوان در تحلیل مادی به آن دل بست و آن را عاملی بازدارنده نامید .

حالا فرض کنیم آمریکا وارد خاک ایران شد و قسمتهایی را اشغال کرد . آمریکا در مرحله بعد باید شرایط بقا و چنبره زدن بر منابع و سیاست گذاری ایران را فراهم کند . ارتش و سپاه ایران عموما در تمام کشور ساختاری بسیط دارند و به همین علت فتح ایران به منزله فلج کردن سپاه و ارتش نیست . با این حال حتی اگر تمام ساختارهای نظامی ایران از هم بپاشد ، چگونه میتوان تضمین کرد که افسر ارتش و سپاهی که بیکار شده ، در قامت یک نیروی مردمی برای آمریکا مزاحمت ایجاد نکند ؟ توجه کنید که مردم ایران به واسطه نور انقلاب و امیدی که به امام زمان دارند و به دلیل هزینه های معنوی فراوانی که در راستای حفظ نظام داده اند به راحتی پذیرای ژنرال ها نخواهند بود .

مخلص کلام اینکه ، آمریکا چه در فتح و چه در بقایش در ایران ، با مشکلاتی فرای ماده رو به روست . او نمیداند چه قدر بسیجی کله خر در ایران هست ؟ و نمیداند جنس کله خربازی هایشان در زمانه جدید چه خواهد بود ؟ نمیداند که بسیجی های مخلص امام خامنه ای چه طوفانی به پا خواهند کرد ؟ و از همه مهمتر مسائل به اصطلاح خودشان متافیزیکی و به اصطلاح ما ، نصر خدا ، چقدر محاسباتشان را به هم خواهد ریخت ؟ آنها یک بار در حمله طبس متافیزیک را به چشم دیدند ! آن ها نمیدانند اینکه خدا میفرمایند ما فرشته ها را به کمک شما می فرستیم یک افسانه است یا یک واقعیت و حقیقت ؟ آنها به شدت درگیر این شک ها هستند و به همین علت هم مطالعات سنگینی روی مذهب شیعه و دین اسلام داشته اند . به خصوص بعد از اشغال عراق این مطالعات طبق منابع اطلاعاتی شدت گرفته و حتی روی محتوای فیلم هایشان تاثیر گذاشته است .

بازدارندگی ما به موشک نخواهد بود و اگر به موشک هایمان دل ببندیم و به آنها مغرور شویم ، بعید نیست خدای تبارک و تعالی برای گوشمالی هم که شده ما را درگیر یک جنگ فرسایشی کند . اعتقاد بچه شیعه های خمینی این است که نتیجه جنگ را میزان اخلاص و توکلمان تعین میکند ، پس اگر این توکل کم شود انتظار شکست ، انتظار بعیدی نخواهد بود .

 

«مَن یَتَوَکَّل عَلَی اللّه فَهُوَ حَسبُه»

یا علی

ادامه دارد...